fredag 27. februar 2015

Zombie fest ;-)

Jeg har fått leke meg med et så vannvittig morsomt stempel fra SLSlines. Hun har veldig mange morsomme stempler altså ;-)
Og jeg har laget eget bakgrunnsark og alt som er. Mer kan du lese inne hos Barnemix.



And i am entering SLS challenge - Everything goes


Et påskekort

Ja da er det ikke lenge igjen til påske, så kanskje greit og begynne med kortene slik at man ikke er ute i siste liten.. For det er ingen hemmelighet at jeg er helt rååå på og være ute i siste liten. Så det føles godt og faktisk være i tide for en gang skyld. men det er jo så enkelt når man finner så flotte dies som denne. Og vil du se mer av Kaboks kan du følge med på FB siden. De jobber med en nettside nå, og jeg gleder meg vilt til den er klar :-)

Jeg har laget et enkelt kort i kraft slik at det gule skal få poppet litt bedre frem.


Dien er fra KaBoks, og en forhandlerliste kan du finne HER
Min lille vakre kanin er fra TPC Studio
Alle bordene er punchet ut med punch fra EKSuccess


tirsdag 24. februar 2015

NYBEGYNNEREN – BILDEREDIGERING I PHOTOSCAPE – DEL 2

Ja da er del to ute i nybegynner serien min. Og da håper jeg at mange har hatt nytte av disse artiklene og nå føler seg litt tryggere på redigering.

Del to kan du lese HER


fredag 20. februar 2015

Redigering i photoscape.

Er du helt fersk når det kommer til redigering? Ja da bør du kanskje få med deg nybegynner serien jeg skriver for The paper Crafting.

HER er del 1 som omhandler photoscape ;-)


mandag 16. februar 2015

Verdens beste søster

Har fått en ny die i hus. En hjertedie fra KaBoks, som bare heter Die-18. Og jeg liker den så utrolig godt, for det er mange størrelser på hjertene og forskjellig utførelse på de, så da er det jo så innmari enkelt og lage noe med de. Det blir en spennende bakgrunn som for eksempel her på taggen min.

Denne taggen har ligget her en stund, for jeg fikk prøve vannpapiret til prima, og ville male en Gorjuss figur. Men det var et veldig vanskelig papir og male på, for det tålte ikke vann så veldig godt.
Men synes jo denne jenta er helt fantastisk. Så nå når jeg trenge en oppmerksomhet til en søster, så falt valget på denne :-)



Stemplet jeg har brukt heter Verdens beste og er fra KaBoks, og jeg har gått over med en pen etter og ha stemplet det, for og jukse til "meg" en pen håndskrift ;-)
Alle hjertene har fått et lag med glossy accent. Og alt papiret er fra Maja Design



Og nå gleder jeg meg til og gi den bort :-)

Håper du har en flott og kreativ dag videre, og at jeg kanskje klarte og inspirere deg til og sette deg ned og kose deg litt med hobbyen din. Og som alltid, kos deg med hobbyen din!

Jeg deltar på følgende utfordringer med denne tagèn :

Card and scraps - Alt er lov (27.02)
Papirlosjen - Kjærlighet (04.03)
Scrappehjertet - Hjerter (25.02)
Scandinavia Paper Fun - Alt er lov (09.03)
sketchycolors - Grønn, burgunder, rosa (28.02)

søndag 15. februar 2015

Nellie Snellen og lange dies

Jeg har jo allerede skrevet en artikkel i The Paper Crafting om disse flotte diesene vi har fått prøve. Og når jeg skulle prøve den 3 jeg fikk til testing, så viser det seg at den måtte man ha lange plater for og få skjært ut. Men det hadde jeg jo ikke i hus. Men hvordan jeg fikset det kan dere lese mer om inne hos TPC HER ;-)

Og her er kortet som ble til med star die fra Nellie Snellen

Stemplene er fra North Star Stamp.



Ny utfordring hos Nordsalten Hobbyklubb.

Ja da er det igjen tid for en ny utfordring, og en veldig morsom en denne gangen synes jeg..

#111 Barn vil også ha kort- vær kreative


Lenge siden jeg har laget et kort til barn, så dette var morsomt. Så her er min tolkning av oppgaven :-) Håper du og deltar, jeg koser meg så med og hoppe i bloggene til alle de som deltar, for jeg finner alltid så utrolig mye flott inspirasjon :-)


Papirene er fra Grace Taylor, og stemplet er fra North Star Stamp.




lørdag 14. februar 2015

TPC viser frem litt Valentin inspirasjon

The Paper Crafting viser frem litt herlig inspirasjon for dagen i dag til leserne. Og det er mange herlige prosjekter der, så jeg anbefaler deg virkelig turen inn ;-)

Her er mitt bidrag :


Helt enkelt med kun et stempel fra Maya Road

Alle hjerters dag

Ja da er vi ved enda en feiring da.. Feirer du denne dagen?
Det sies at kun 3 av 10 nordmenn gjør det, og at de eneste som bruker penger på det er posten. De satset visstnok millioner tidligere på og prøve og gjøre dette til en kommersielt dag de kunne tjene penger på.. Det slo feil ;-)

Hmmm, betyr det at det er Valentin sin feil at portoen nå er så dyr... *flirer*

Vel, jeg har laget en artikkel om Valentin for scrapping.no, og den kan du lese HER.





fredag 13. februar 2015

Fredag den 13.

Ja hvordan forholder du deg til denne dagen? Og vet du hva myten bak dagen er?

Det kan du lese mer om det inne på scrapping.no HER :-)



onsdag 11. februar 2015

Nellie snellen

Noen av oss skribentene i The paper Crafting har vært så heldige at vi har fått prøve oss på noen forskjellige Nellie Snellen dies...

Artikkelen min kan du lese HER :-)

Og her er eskene jeg har laget ;-)


mandag 9. februar 2015

Kalender 2015

Litt i seneste laget det her da. men jeg har fått en del spørsmål her hjemme om kalenderen min. For jeg har laget den selv. Ligger mye gratis på nett, men de begynner jo på søndag som regel. Og det liker ikke jeg. Også liker jeg og ha et skrivefelt. Så da lagde jeg meg min egen. Så siden det var noen som likte den, tenkte jeg at jeg kan jo like så godt dele den med dere :-) Den er ikke perfekt, det er jo mitt første forsøk, men den fungerer for meg ;-)

Slik ser den ut :



Og HER kan du laste ned hele kalenderen.

Det er en download knapp helt til høyre på siden, under feltet som heter action.




søndag 8. februar 2015

Gratulerer alle mammaer der ute.

Ja i dag feirer vi morsdag.. Er det ikke herlig.En liten oppmerksomhet til alle dere mammaer der ute. Men hvor mange av dere aner opprinnelsen til morsdagen? Ja dere begynner vel og kjenne meg nå.. Jeg har en ting for slikt ;-)
Anna Maria Jarvis er damen som innførte denne tradisjonen. I 1905 holdt hun en minnemarkering for sin mor Ann Maria Reeves Jarvis, som etter borgerkrigen i USA kjempet hard for og forbedre de sanitære forholdene for alle parter. Dette gjorde hun ved og opprette flere foreninger som hun kalte Mother`s day work clubs.
Julia Ward Howe skrev i 1870 en bok kalt morsdagsoppropet  inspirert av Ann Maria Reeves Jarvis, og prøvde og få innført en helligdag kalt morsdag for fred. Men dette mislykkes hun med. Men Anna Maria Jarvis jobbet for og få en en offisiell minnedag for mødre et år etter at moren hennes døde. Og den 10.mai 1908 feiret de den første morsdagen i west virginia i den kirken moren hennes hadde undervist ved søndagskolen. Dette spredde seg fort og snart feiret 45 stater denne dagen. Så i begynnelsen av 1912 ble den erklært en offisiell helligdag, og i 1914 erklærte presidenten den første nasjonale morsdagen.

I Norge ble den for første gang feiret i Bergen i 1919. Etter en stund ble det mer regnet som en familiedag hvor mor fikk litt ekstra oppvarting, med frokost på sengen, og blomster. Nå i nyere tid har det blitt en kommersiell dag, og nå ser den dessverre ut til og skli bort, til fordel for andre høytider/minnemarkeringer. Noe jeg personlig må si at jeg synes er trist. Synes det er koselig og gi det flotte mennesket som har måttet holde ut med meg i mange år en ekstra liten oppmerksomhet ;-)

Så jeg har laget en liten eske, som jeg fyller opp med sjokolade. Gratulerer med morsdagen alle mammaer, dere fortjener all oppmerksomhet her i verden i dag!



Esken er laget med Ark fra Maja Design. Rosetten er fra Nellie Snellen. og stemplene er fra KaBoks




Som alltid, kos deg med hobbyen din!

Artikkelen er laget for scrapping.no, og du kan lese den HER.
Og esken er laget for KaBoks, og du finner siden deres HER.

fredag 6. februar 2015

Herlig whimsey kattepuser ;-)

Da har jeg igjen fått en flott utfordring hos Barnemix.no. Vi fikk selv velge stempler hos vår sponsor Stichy Bear Stamps. Og det synes jeg er en fantastisk ting av sponsoren. Det gjør jo at man får laget noe med noe man virkelig liker. Og denne gangen var jeg så heldig at jeg fikk med meg en papirpakke også. Så da har jeg for første gang prøvd meg på digitale ark :-)
Ta deg turen inn og se artikkelen da vel ;-)




Samefolkets dag

Du har kanskje sett et flagg eller flere vaie friskt i vinden i dag? Både norske og samiske. Ja for i dag feirer vi samenes dag. Den er til minne om det første samiske landsmøtet som ble holdt i Metodistkirken i Trondheim i 1917.
Og samene begynte og feire denne dagen i 1993. Den norske regjeringen anerkjente den i 2001, og de fikk da kalle den Samenes nasjonaldag. Og i 2003 ble den offisielt en flagg dag.
Noen kaller dagen for samefolkets dag, og noen sier samenes nasjonaldag. Det viktigste er vel at det er en feiring :-)
Og det feires ved og bruke de tradisjonelle koftene, og samles rundt maten.

Det arrangeres også masse forskjellige kulturarrangementer rundt omkring i landet. I Oslo møtes folk fra Oslo og omegn på rådhustrappen klokken ni mens nasjonalsangen Sámi soga lávlla spilles på rådhusets klokkespill. Derifra går turen videre til en uhøytidelig samling med  sosial omgang og litt mat i Oslo rådhus.

Jeg vil iallefall bare si: Gratulerer med dagen, uansett hvor og hvordan du feirer i dag. Håper dere koser dere med masse god mat og at dagen blir helt fantastisk.

Også har jeg jo selvfølgelig laget et kort til anledningen ;-)


 Både bakgrunn som er nasjonalsagen printet i avisen i 1907, og bildet er funnet på google. Gratulerer stemplet er fra Kort & Godt. Stjernene er en die fra KaBoks. Og jeg har brukt glossy accent på de.




Både bildet og vimpelen er satt på 3D puter for litt høyde så kortet ikke blir så flatt. Så håper jeg du ble inspirert, og kanskje lærte du noe nytt :-)


Som alltid, kos deg med hobbyen din!      

Denne artikkelen er skrevet for scrapping.no, og den kan du lese HER

mandag 2. februar 2015

Vinneren av min premie i blogghoppen

Vi har jo feiret 5 års dagen til Nordsalten hobbyklubb i forrige uke. Mange deltok, og jeg kjenner at jeg blir så fylt av inspirasjon, takknemlighet og glede over at så mange deltok. Jeg har hatt en litt stressende uke, så har ikke fått vært så aktiv. Men tusen tusen takk til alle dere som har vært innom og besøkt meg. Og mange herlige kommentarer som virkelig varmer et scrappehjerte.

Og en vinner må jeg jo trekke....Og vinneren er:


....
....
...
BERIT.

Send meg adressen din til post@lenajohansen.no, så kommer det en overraskelse til deg i posten.. Jeg må bare komme meg på butikken. For nei, jeg har enda ikke rukket innom der... *flirer*


Og gratulerer til vinnerne i hovedbloggen. De finner du HER.

Kjerringjuldagen

Da er jeg i gang igjen, med spennende feiringer og merkedager.I dag er det 2 februar og det er kjerringjuledag. En feiring som ble feiret i den nordligste delen av landet vårt. Det er kjerringenes egen juledag hvor de feirer at julen er over. For på denne tiden reiste mannfolkene til Lofoten på fiske, og kvinnfolkene kunne slappe av. Da tok de seg tid til og smake på det som var igjen av restemat, og gjerne lefse og kaffe. Man bodde jo et stykke unna hverandre før i tiden, så dette ble jo da også brukt som en anledning for at kvinnene kunne samles for og skravle og kose seg. En ordentlelig fridag. De som bodde i Lofoten feiret på en litt annen måte, for der kom jo mannfolka hjem fra fiske hver dag. Så der gjorde kjerringene det ekstra koselig for mannfolkene når de kom hjem fra fiske den dagen. Noen tok også med seg barna og nybakte lefser og møtte opp ved rorbua når båtene kom til kai.
Sør Troms museum feirer fortsatt begiventheten, og inviterer til feiring. Så bor du i nærhent så skal du kanskje ditt i kveld?
Resten av landet kalte dagen for kyndelsmesse. Og de fleste så på det som en avslutning av jula. Man skulle da la ungene "trampe" jula ut, og siste rest av kakeboksene skulle tømmes, mens huset skulle vaskes. For de Kristne var det jo en renselsesfest, en feiring av Marias renselse 40 dager etter fødselen.
Sagn om været er det også. Drypper det bare tre dråper vann fra nordsiden av kirken blir det mildvær fremover.

Så har jeg jo laget et kort for anledningen. Et veldig enkelt ett ;-)


Papirene er fra Pion design og kantene er distressed med fargen vintage photo. Tekststempel fra Panduro, og kaffekoppen fra NSS. Og kun et enkelt bånd til pynt.


Brettet opp to av hjørnene slik at kortet ikke skulle virke så flatt.



Som alltid, kos deg med hobbyen din!

Artikkelen er skrevet til scrapping.no, og kan leses i sin helhet HER.

søndag 1. februar 2015

KaBoks

Jeg har båret på en hemmelighet. En veldig stor en ;-)
For en måned siden søkte jeg på en DT jobb som gjorde at jeg gikk med hjerte i halsen i tre uker. Tenk om jeg ikke var godt nok? Herregud jeg har jo aldri søkt på noe slikt før... Nervøsiteten var virkelig til og ta og føle på altså...

Men det trengte jeg jo ikke for jeg var en av de heldige *whoooop wooooop*
Så nå er jeg altså en DT for fantastiske KaBoks



De jobber med og få opp en blogg og slikt, men en så lenge kan du besøke de via facebook HER.

Og jeg sitter og gleder meg som en unge til og begynne. De har jo så mange fantastiske produkter at jeg kommer jo til og gå helt rundt meg selv av spinnvill glede ;-)